top of page

5 basis tips til, hvordan du holder din elcykel i topform.

Opdateret: 4. feb. 2021

Det er vigtigt, at vedligeholde din elcykel, så her får du fem tips og tricks til, hvordan du holder din elcykel i topform og dermed får en langt større fornøjelse at køre på den.

Læs med og bevar cykel-glæden på højeste plan og vær’ godt kørende i mange år fremover.


5 tips til at holde din elcykel i topform

Det gælder grundlæggende om, at du får en god køreglæde og din elcykel holder så længe som muligt. Der er heldigvis meget, du selv kan gøre og det er supervigtigt, at du løbende holder din elcykel ved lige. Så kører den bare bedst – og så kan du samtidig hindre eventuelle skader. En elcykel kræver både mere opmærksomhed og pleje end en almindelig cykel – og det er naturligvis noget, som du skal tage højde for.


1. Gør cyklen rent jævnligt

Selvom en elcykel kører “af sig selv”, betyder det ikke, at den ikke skal gøres ren. Det skal den – jævnligt! Elcyklen bliver nemt udsat for meget skidt og snavs, og det skal man sørge for at få vasket af regelmæssigt. Ca. hver 14. dag er det en god idé, at se cyklen efter for skidt og snavs – og mindst hver 3. måned bør du give din elcykel en hovedrengøring.


2. Tjek bremserne regelmæssigt

Det er vigtigt, at bremserne fungerer ordentligt og korrekt på en elcykel. Du skal derfor sørge for regelmæssigt at tjekke, om cyklen bremser helt optimalt.


3. Smør kæden

Når du har en elcykel, skal du sørge for, at kæden smøres jævnligt. Som en tommelfingerregel ca. hver 14 dag. Når du gør det, så sikrer du dig den bedst mulige køreglæde på elcyklen. Du sørger samtidig også for, at der ikke sker unødig slidtage på kæden – og at den derfor ikke skal skiftes alt for ofte.


4. Pump dækkene

Det er vigtigt, at der altid er det rigtige dæktryk i dækkene på en elcykel. Det vil med andre ord sige, at du skal sørge for at pumpe dækkene regelmæssigt. En tommelfingerregel igen er, at man bør pumpe dækkene til det korrekte dæktryk ca. hver 14. dag. Så vil du altid være godt kørende.


5. Oplad batterier i små bidder

Batteriet holder længere, hvis du oplader batteriet på en elcykel lidt ad gangen. Det er derfor en god idé at lade det op, så tit du kan. Så holder batteriet på den lange bane, og du slipper på den måde for at skulle udskifte det unødigt.


Udover de 5 tips, så bør du også sørge for, at elcyklen holder i tørvejr, så er du sikret mod eventuel rust på cyklen. Derudover er det også fordelagtigt, at du jævnligt får elcyklen efterset hos en cykelhandler, der har forstand på elcykler.

bottom of page