top of page

Derfor skal du vælge en elcykel

Opdateret: 4. feb. 2021

Elcykler har vundet mere og mere indpas i de seneste år, hvor salgstallene er fordoblet fra år til år. Det er da heller ikke svært at få øje på fordelene ved at køre på elcykel. Det går langt hurtigere på cyklen med støtte af en elmotor, og dermed bliver længere afstande også mere overkommelige. Elcyklen giver nye muligheder for pendlere og andre, der i dag vælger bilen eller offentlig transport, og er dermed også med til at forbedre miljøet.Hvad bør du tænke på?

Når du køber elcykel, så må du ikke fravælge kvalitet! Undgå billige budgetcykler, hvis dit kørselsbehov er større end de 100 meter ned til bageren.


Hvad bør du tænke på før, at du investerer i en elcykel? Du tænker måske i udgangspunktet, at elcykler er kedelige i designet og har en meget stor motor, der tager sig noget klodset ud. Så hvis man for eksempel er ung er vil være lidt city smart, så er det ikke det mest oplagte valg. Men heldigvis er der mange valgmuligheder, uanset hvem du er.


Cykel-Centret guider dig

Hos Cykel-centret kan vi fortælle, at der er sket rigtigt meget indenfor udvikling og design af elcykler i de seneste år. Faktisk findes der elcykler for enhver smag med flot design og motorer, der næsten ikke længere er til at få øje på. Der er både elcykler for unge og for ældre og el-ladcykler til børnefamilier. Cykel-Centret kan guide dig til den elcykel, der netop passer til dine behov.


Elcyklen kan endda være en mulighed for dig, som egentlig havde opgivet at cykle på grund af dårligt helbred og alderdom. Med hjælp fra elmotoren vil du kunne genoptage cykling og dermed få et bedre og sundere liv.


Priser elcykler

Prismæssigt kan der være stor forskel på elcykler. En af de afgørende forskelle i prisen er ofte om cyklen har frontmotor eller centermotor. De førstnævnte er ofte noget billigere. En cykel med frontmotor føles lidt som en knallert, hvor motoren går i gang, uanset hvor meget man træder i pedalerne. Det kan være en fordel for ældre mennesker der har valgt en eclykel, fordi de har vanskeligt ved at træde hårdt i pedalerne. Så for dem kan den billigste model være en fordel.


Ellers vinder elcykler med centermotor ofte på komforten. At køre på en elcykel med centermotor føles meget som at køre på en almindelig cykel bare uden modvind, da motoren hele tiden tilpasser sig dit tråd.


Som med enhver anden cykel kræver elcykler også regelmæssig vedligehold og service, og vi hjælper og guider dig gerne til det bedste vedligehold.

#elcykel

bottom of page