top of page

Tjekket & Godkendt

Opdateret: 4. feb. 2021

Cykel-Centret kan nu kalde sig TJEKKET OG GODKENDT – din cykelfagmand.

Hos Cykel-Centret lægger vi stor vægt på at give vores kunder en tryg og professionel behandling. Derfor er vi nu extra glade for at vi er blevet godkendt som TJEKKET OG GODKENDT – din cykelfagmand.


Der findes en række krav som skal opfyldes bl.a. at man skal have en cykelmekanikeruddannelse og/eller fagudlært personale. Certificeringen kræver også, at personalet jævnligt opdaterer deres viden om cykeltyper, udstyr og gear- og bremsesystemer. Værkstedet skal ydermere leve op til krav, både hvad angår værktøj og udstyr, og butikken skal have styr på rutinerne.


I forbindelse med med kvalitetsgodkendelsen følger desuden bestemte krav til rutiner for service og reparation, og cykelhandleren tilslutter sig en landsdækkende service og giver 3 års reklamationsret, såfremt de 4 første eftersyn er overholdt og udført af en cykelhandler, der er medlem af brancheforeningen Danske Cykelhandlere.


Kendetegnet for kvalitetsgodkendelsen TJEKKET OG GODKENDT – din cykelfagmand er en stor grøn ”thums up”, som vil være synlig på cykelhandlerens facade. Kig efter dette mærke næste gang du har brug for en cykelhandler. Det er din garanti for at service og viden er i orden.Større tryghed ved køb af cykel

Danske Cykelhandlere giver gennem en certificeringsordning givet forbrugerne større tryghed ved køb af cykel og/eller ved reparation.


Krav til certificering

Det er ikke enhver cykelhandler, der kan certificeres som TJEKKET OG GODKENDT – din cykelfagmand. Certificeringen kræver, at personalet jævnligt opdaterer deres viden om cykeltyper, udstyr og gear- og bremsesystemer. Værkstedet skal leve op til præcise krav, både hvad angår værktøj og udstyr, og butikken skal have styr på rutinerne.


Garantiordning

TJEKKET OG GODKENDT – din cykelfagmand er tilknyttet Cykelbranchens Garantiordning, der sikrer en hurtig og reel behandling, såfremt du af en eller anden grund ikke er tilfreds med dit køb eller reparation. Nærmere oplysninger og skema kan rekvireres hos Danske Cykelhandlere.


Landsdækkende service

Alle eftersyn skal som hovedregel udføres hos den cykelhandler, hvor cyklen er købt. Er du imidlertid flyttet til en anden by, kan eftersynene udføres af enhver cykelhandler, der er medlem af Danske Cykelhandlere. Vær opmærksom på, at i det tilfælde kan første eftersyn ikke påregnes at være omkostningsfrit.


Udvidet reklamationsret til 3 og 5 år

Indgår du en serviceaftale med TJEKKET OG GODKENDT – din cykelfagmand, ydes op til 5 års reklamationsret.


Betingelsen for at opnå den udvidede reklamationsret er, at de fire første serviceeftersyn – hvoraf det første normalt er omkostningsfrit – overholdes og udføres hos din cykelhandler.

Reklamationsretten dækker både reservedele og arbejdsløn, men ikke fejl opstået som følge af hærværk, påkørsel, manglende vedligehold, unormal brug eller almindeligt slid.


Butikken til eftersyn

Hos TJEKKET OG GODKENDT – din cykelfagmand er det ikke kun din cykel, der får et grundigt eftersyn. For at beholde certificeringen skal butikken og værkstedet dokumentere, at værkstedet har alt det værktøj og udstyr, der kræves, og at både butik og rutiner lever op til de fastsatte krav. Derfor får butikken besøg af auditører fra CELF, Nykøbing F, og først når alt er fundet i orden, bliver certificeringen fornyet.


Kig efter TJEKKET OG GODKENDT – din cykelfagmand (logoet og årsmærket) – det er din garanti for, at du og din cykel får en professionel behandling.


Klik her for at se vores certifikat.


Du kan læse mere om TJEKKET & GODKENDT på danske cykelhandleres hjemmeside.

bottom of page